2011-10-04 18:37:04• hírek • Póti Orsolya

Közel százan vonultak fel az Állatok Világnapja alkalmából

Az állatokért vonultak fel közel százan október 4-én a Kossuth-kerttől a régi központon át egészen az új főtérig. A felvonulást a szatmári Free Life Egyesület szervezte az Állatok Világnapja alkalmából, amelyet 1931 óta ünnepelnek minden évben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halála napján.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Ezen a napon minden állat védelmére felhívják a figyelmet, hiszen egyre több állat esik áldozatul. A Free Life Egyesület is eddig több mint száz kisállatnak talált gazdit, valamint rengeteg kisállatot sterilizál és lát el naponta önerőből, továbbá küzd az állatkínzás és a fölöslegesnek ítélt állatok megölése ellen.

Az egyesület a felvonulás alkalmával népszerűsítette a kóbor állatok örökbefogadását is: a Free Life tagjai beoltott kóbor kutyákat hoztak magukkal, melyek közül sikerült többeknek is gazdira lelni. A Corneliu Coposu sétányon a felvonulásban résztvevők egy-egy égő gyertyával és lufik elengedésével emlékeztek meg az elhunyt kisállatokról és azokról, akik az igazságtalan öldöklés áldozataivá estek.

Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem lenne szabad elfeledkeznünk a bennünket körülvevő élőlényekről.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: